Tämä resepti oli toisessa blogissani, ja siirsin sen tänne:
Jauhelihariisisekoitus (lohiriisisekoitus)
Paista jauhelihaa ja sipulia (kalaakin voi käyttää, esim. savulohta tai tavallisesti paistettua, tai vaikkapa seitä tai ahventa, mitä vain)
.
Mausteita mielen mukaan, laitoin vähän pippuria, vähän aromisuolaa, vähän sitä sun tätä. Lisäsin myös valkosipulirouhetta, ei kuitenkaan mielestäni sovi kalan kanssa niin hyvin. Jäähdytin.
Lisäsin keitettyä, kylmää riisiä jauhelihan joukkoon sekä raastettua juustoa. Sitten sekoitin siihen kaksi kananmunaa. Minulla oli 500 g jauhelihaa, joten jos on pienempi määrä riittää yksi muna, voi olla ettei tarvitse ollenkaan, koska juustokin pitää sitä kasassa.
Kaulin valmiin levyn puolitoista kertaa pitemmäksi kuin alkuperäinen. Kaulin myös vähän leveyttä siihen.
Sitten laitoin päälle tekemääni jauhelihariisisekoitusta ja rullasin. Laitoin sauma alaspäin jääkaappiin puoleksi tunniksi ja sitten leikkasin viisi kiekkoa/taikinalevy. Laitoin kiekot pullavuokiin, penslasin kananmunavesiseoksella ja sitten uuniin, 225 astetta, 10-15 minuuttia. Pidin ilman kiertoa päällä vajaat puolet ajasta.
Tein myös "nyyttejä" samoista torttutaikinalevyistä, rullasin vain toisin päin, niin että tuli pitkiä rullia, laitoin saumapuoli alaspäin jääkaappiin puoleksi tunniksi, sitten leikkasin nekin viiteen osaan. Niistä tuli siten pitkänomaisia pötkylöitä. Penslasin nekin kananmunavesiseoksella ja paistoin suurin piirtein saman ajan kuin noita hyrriäkin. Tuli hyviä!
Vaikuttaa helppotekoisilta ja tosihyviltä. Kun vaan joku komentaisi tekemään niitä ja sitten olemaan syömättä niitä 5 enempää :)))
VastaaPoistaOn liiankin helppoja tehdä, ja vielä helpompia syödä! No, itsekuria peliin! ;) Mulla sitä ei aina ole.
VastaaPoistaKääk mulla tuli aivan hirveä nälkä:) Oliko se tarkoitus????
VastaaPoistaKääk sanoi Aku!
VastaaPoistaOli tarkoituskin että tulee nälkä! Ähä kutti, onnistuinpas!
Nuo hyrrät ovat aivan liian hyviä, varsinkin minulle laihduttajalle, mutta kyllä aina yhden tai kaksi voi maistaa.
Jos on voitaikinaa kotona ja jotain leikkelemakkaraa/kinkkua tai kalaa, niin voi äkkiä pyöräyttää vierasvaraksi, jos tulee yllätysvieraita. Silloin luulevat että onpa siinä emäntä, kun on noin hyvää varalla yllätysvieraille! ;)