torstai 10. maaliskuuta 2011

Laali: Helppo kasvissosekeitto

Eilen, 9.3. tein illalliseksi kasvissosekeittoa.

Pitää ottaa itseään niskasta kiinni taas, kun paino ei lähde laskuun, vaan mieluummin kurkottelee taas korkeuksiin.

  • litra vettä
  • 250 g, 1 pussi, Pirkan keittojuureksia
  • 250 g, 1 pussi, Pirkan kasvissuikaleita jotka sisältävät perunaa
  • valkosipulirouhetta
  • kanaliemikuutio
  • valkopippuria ja mustapippuria myllystä
  • ripaus suolaa, jos tarvitsee
  • pari rkl sitruunamehua
  • 1 rkl hunajaa
  • 100 - 150 g parsakaalia (lisätään vasta soseutettuun keittoon!)
Keitä vihanneksia muutama minuutti (ei parsakaalia!). Soseuta tehosekoittimella, tarkista maku. Lisää parsakaalin kukintoja ja lämmitä ruoka kiehuvaksi mutta älä keitä enää. Parsakaali tuntuu ihanan rapealta hampaissa, sen sijaan voi käyttää muitakin vihanneksia, kukkakaalia tms.

Reissumiespala lisukkeeksi ja lasillinen maitoa ja siinä se on. Tästä tuli noin neljä annosta, otin töihin evääksi tänään. 

Tämä on aivan puhdas kasvisruoka, lukuunottamatta tietenkin tuota kanaliemikuutiota. Kasvisliemikuutiot oli loppu eikä ollut fondejakaan. Liemikuution voi jättää poiskin ja maustaa muilla aineilla.

9 kommenttia:

  1. Jatkuvasti vain laihdutuskeittoja, minä laihdun jatkuvaa tahtia ja olen koittanut sitä estää, toivotonta!!!

    VastaaPoista
  2. Nami, nami siskoseni. Pitääpä tehdä joku päivä. Kiitos

    VastaaPoista
  3. Polaris! Tämä on laihdutusblogi ja vihdoinkin sain jonkun laihdutusruuan tänne! :D

    Lähtisivätpä minunkin kilot ihan noin vain, mutta ei - ne lisääntyvät heti jos en ole tosi tarkkana!

    Kiitos Helekka-siskoni! Kiva kun kävit kommaamassa! ♥ ♥ ♥

    VastaaPoista
  4. Tätä pitää kokeilla! Kuulostaa siltä, että olisi helppo tehdä.... ehkä... :)

    Porkkanasosekeittoa olenkin viritellyt, ihan "raaoista" tai/vai tuoreista porkkanoista, miten se nyt pitäisikään sanoa. Keittoaika on kuitenkin pidempi kuin pakastevihanneksissa.

    Kiitos ohjeestasi taas kerran!

    VastaaPoista
  5. Kiva kun kävit ja kommasit!

    Tämä on todellakin superhelppo resepti.

    Laskin tuossa hinnankin, jos ei työtä ja sähköä lasketa, tuli hinnaksi tuolle neljän hengen annokselle jotain alle yhden euron! Keittojuurespussi oli tarjouksessa 24 senttiä, toinen oli kai jotain 35 senttiä! Eli alle eurolla pääsee vaikka laskee vielä parsakaalin hinnan siihen ja sen liemikuution ja hunajalusikallisen ja suolan.

    VastaaPoista
  6. mie ku oon kasvis syöjä on mulla niin monta reseptiä jo päässä, että tulee laitettua mitä milloinkin on siihen keittoon. suosin irto juureksia. lisäksi papuja, niitä on tuoretta jos on kaupassa jos ei niin purkeissa on. kana ja sellaset liemet korvaan yrytti mausteilla, soijalla ja chilitomaatti kastikkeella..

    tää on hyvä perus keitto, minä vaan en tykkää soseutta jätän rouheiseksi. on purtavaksi muutakin kuin ikeniä:)))hieno fideo súlla kokki kolmonen ja vanamo..

    VastaaPoista
  7. Kiitos Aikku!

    Joo, minäkin tykkään kasviksista sellaisinaan, mutta tähän soseutin muiden toiveesta. Laitoin parsakaalikimput just siksi että olisi jotain mikä tuntuu suussa.

    Itse käytän paljon yrttejä, kasvatan ja kuivaan itse, nyt on chiliä kuivumassa.

    Erilaisia papuja suorastaan rakastan ja minulla on yksi tapa millä laitan niitä. Ja idätän myös aika paljon.

    Taidanpa laittaakin sen papureseptin tuonne seuraavaksi. Luulen ettei kukaan tee papuja sillä tavalla. Siis tarkoitan näitä mung, mustasilmä- ym. papuja joita saa kuivattuina (niin kuin herneet).

    Eilen laitoin tuonne afrikkalaisen padan, jota poika teki illalliseksi eilen, oli todella hyvää.

    Minä voisin ihan hyvin olla kasvissyöjä, kun tykkään ja osaan laittaa kaikenlaisia ruokia kasviksista, ei tule tylsää ruokaa. Punaista lihaa syön nykyään harvemmin. Mutta tykkään kyllä lihasta enkä eettisistäkään syistä ole lopettanut.

    Hyvää viikonloppua sinne! Tänään tai huomenna tutkin blogisi kunnolla! :D

    VastaaPoista
  8. tuo on gurmee soppaa mitä sä duunaat ja kyllä se on tosi hyvää. meidän poppoo on tottunut mummon arkisempaan, kiva jos laitat papu ohjeita, linssejä käytän myös paljon, laitan likoon yöksi ei tarvitse paljon keitellä ja ne on hyvä lisä sopassa , tyttären lempi soppa linssikeitto yrteillä. ihanaa kun tulee kesä saadaan kotimaan yrttejä, ja makeita porkkanoita, tänään laitetaan uunissa haudutettuja punajuuria ja silakkapihvejä.

    VastaaPoista
  9. Kuulostaa hyvältä! Tykkään silakoista ja punajuurista.

    Tuo gurmeesoppa on tosi nopea laittaa, vain muutama minuutti! :D

    Linssisopasta tykkään minäkin oikein paljon!

    VastaaPoista