tiistai 22. maaliskuuta 2011

Laali: Pinaatti-tofukeitto

Tänään keksinkin tosi hyvän keiton! Siitä tuli niin hyvää, etten olisi ikinä uskonut! NAM!

Keitin pinaattikeiton tässä blogissani olevan ohjeen mukaan. Se löytyy tuolta tunnistelistalta oikealla puolella.

Paistoin ensin tofua, ostin Alpro Eko Soya yrttitofua.

Tee näin:

  • kuivaa tofupala ensin talouspaperiin. Kierrä pari kierrosta talouspaperia tofupalan ympärille ja purista varoen mutta reippaasti
  • kuutioi tofu melko pieniksi kuutioiksi, kuin puoli sokeripalaa suurin piirtein
  • kuumenna kylmäpuristettua öljyä pannulla melko kuumaksi, laita sekaan tofupalat
  • anna paistua kullanruskeiksi ja rapeiksi. Pienennä lämpöä kun palat ovat sopivan ruskeita, anna sitten kuivua hieman pannulla (aloita tässä vaiheessa pinaattikeiton teko)
  • lisää pari kome puristettua valkosipulin kynttä ja suolaa siinä vaiheessa kun pienennät lämpöä,voi lisätä joitakin yrttejä, esim. kuivattua chiliä tms.
Tofu on melko mautonta, joten sitä kannattaa maustaa mieleisillään mausteilla. Eilenkin paistoin tofua kiinalaisen ruuan lisukkeeksi ja tein hapanimeläkastiketta, sekin oli tosi hyvää.

Pinaattikeittoon laitoin tällä kertaa oikein reilusti pakastettua parsakaalia ja itse kuivaamaani chiliä. Lisäsin parsakaalin valmiiseen keittoon, annoin vain lämmetä, en kiehauttanut, pysyvät näin mukavan rapeina. Chilin laitoin ihan alkuvaiheessa. Aloin pinaattikeiton teon kun vähensin lämpöä tofun paistossa, tofu ehti siinä sitten sopivasti rapeutumaan ja kuivumaan.

Sitten keitto lautaselle ja paistettu tofu siihen päälle, lasillinen maitoa ja siinä se on. Olisin voinut syödä vaikka kuinka paljon.

Jälkiruuaksi söin appelsiinin, ne ovat tosi hyviä nyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti