tiistai 20. joulukuuta 2011

Karppausta - muna-pekonimuffinit

Muna-pekonimuffinit
Nyt olen sitten karpannut viikon verran.

En ole ollut kovin tarkalla karppausdieetillä, olen syönyt pari Reissaria töissä aamupalaksi tai lounaaksi. Elämä ilman pastaa, riisiä ja perunoita ei ole ollenkaan vaikeaa.

Tänään piti keksiä jotain sellaista, mitä en ole ennen tehnyt, ja löysinkin netistä muna-pekonimuffinireseptin. Se on ihan ok vaihtoehto esim. aamupalalle, tai lounaalle. Vaikkapa keitettyjä soijapapuja lisukkeeksi, tai keitettyä papusekoitusta.

Resepti ei ole oma, löysin eräältä LCHF-sivustolta (Low Carbohydrate-High Fat), ja siellä reseptin kirjoittaja oli taas löytänyt sen toiselta sivulta, joten alkuperää en tiedä. Tässä kuitenkin sivu mistä minä sen kopsasin:  Muna-pekonimuffinit.

Jotenkin alkaa pekonia, munia ja lihaa pursuamaan jo korvistakin! Mutta tämä maistuu silti hyvälle, kunhan ei syö joka ikinen päivä, kyllästyy siinä hyväänkin ruokaan silloin!

Muna-pekonimuffinit 
(12 muffinia)

10 kananmunaa
1 pkt pekonia
1 dl kermaa (minä käytin Valion A+-jugurttia, toimi hyvin, ei ollut kermaa)
2 dl juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta
pippurisekoitusta, oreganoa tai tuoreita yrttejä maun mukaan

Riko munien rakenne vispilällä, ja sekoita niihin loput ainekset. Jaa seos 12 muffinivuokaan ja paista 175 asteessa 20-30 minuuttia.  

Ravintosisältö:
koko satsi                           yksi kpl
hh 4,5 g                              0,375 g
rasva 163,2 g                      13,6 g
proteiini 103 g                     8,58 g

Silloin maistuu vaikkapa liha-kasvis-bulgurlaatikko. Tämän laatikon saa täysin kasvispainotteiseksi jättämällä lihan pois. Bulgurin sijasta kosteudenkerääjänä voi käyttää vaikkapa soijarouhetta tai -pyöryköitä.

Tuossa aiemmassa blogissani tein kuivalihaa. Olen keksinyt sille uudenlaisen käyttötavan. Tai no, ei se minun keksintö ole, näin sen netissä jostakin: Sekoita kuivalihaa luonnonjogurttiin, silppua punasipulia joukkoon ja anna maustua yön yli. Mausta muilla mieleisillä yrteillä/mausteilla. Tämä on hyvää vaikkapa kasvispadan lisukkeeksi tai dipattavaksi juurestikkujen kanssa. Jos ei ole karppausdieetillä, tämä on myös hyvää uuniperunan täytettä.

Yksi juttu on selvä, ei ole ehtinyt tulemaan nälkä ruokailujen välillä, paremminkin on pitänyt pakottaa itsensä syömään. 

En tiedä onko tiukka karppausdieetti kovin terveellinen elämäntapana, mutta näin kuuriluontoisesti se ei varmaan ole vaarallista. Tästä asiastahan on ollut melkeinpä sota mediassa.

Jouluna ei itse asiassa ole ollenkaan vaikeaa olla lchf-dieetillä, koska jouluun kuuluu perinteisesti paljon lihaa, kalaa, leikkeleitä, lihapullia yms. Perunalaataikon saa kyllä unohtaa, ja saattaa noissa juureslaatikoissakin olla paljon hiilareita, kun niihin lisätään siirappia yms. Maitoa saa juoda vapaasti. Eikä viinikään ole kiellettyä, kunhan muistaa juoda valkoviinin kuivana, punaviinissä ei olekaan paljon hiilareita. Vodka on kuulemma hiilariton, mutta sehän ei kuulu jouluun!


6 kommenttia:

  1. eihän karppaus tarkoita vain muna-liha-pekonidieettiä!
    rasvan määrää vain lisätään ja sokerin ja liikojen hiilihydraattien tilalle kasviksia, marjoja, pähkinöitä, siemeniä...
    mä sain aikoinaan 32 kiloa pois!
    karppaus.info on hyvä sivusto, siellä on erilaisia laskureita ja juuri tuollaisia ihania reseptejä! lisäksi antti heikkilän blogissa on hyviä ohjeita.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommista!

    En tietenkään tarkoita tässä että karppaus olisi noin yksipuolinen dieetti, olen minä siihen sen verran perehtynyt vuosien varrella eri karppausharppauksien aikana, tänään vain oli sellainen päivä! Tai kuului siihen hiukan muutakin. :D

    Minä olen käynyt karppaus.info sivuilla vaikka kuinka kauan, muutaman vuoden, eli se on ihan tuttu sivusto, tänään viimeksi kävin parikin kertaa.

    Heikkilän blogissakin olen käynyt ja häntä kehutaankin monessa tämän tyyppisessä blogissa.

    Fineliltä löytyy tuotteiden ravintoarvoja aika mukavasti myös.

    Olen siis käyttänyt muutakin kuin vain pekonia ja munia! Ei sitä jaksaisi niin yksipuolisella dieetillä.

    Tykkään esim. juureksista ja juurespadoista. Ja kuivalihakin sopii kuvaan oikein hyvin, soijarouheet.

    Minä olen marjojen, pähkinöiden ja siemenien ystävä, ja niitä kuuluu ruokavaliooni automaattisesti joka päivä, samoin juureksia.

    Ilman hedelmiä on joskus hankalaa olla. Mutta esim. greippi ei ole ihan pannassa, ja on niitä muitakin joita voi syödä.

    Tuolla vähähiilihydraattisella dieetillähän minäkin pudotin painoa viime vuonna aika paljon. En vain ole niin fanaattinen, kuin monet ovat. Sallin itselleni esim. ruisleivänpalan aamiaiseksi.

    Nämä pekonimuffinit maistuivat yllättävän hyviltä. :D

    VastaaPoista
  3. Taidanpa kokeilla, namilta suolaiselta kuulostaa !

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommentista!

    Joo, kannattaa kokeilla, olivat hyviä. Ja ohjeenhan voi vaikka puolittaa.

    Hyvin helppo tehdä, ainekset vaan sekaisin! :D

    VastaaPoista
  5. joo mä itse asiassa muistelen että sun kanssa on tästä ollut puhettakin :) en tosissani luullut sun luulevan :))
    nyt vain on niin hirveesti "asiantuntijoita" liikkeellä jotka tietää ihmisten sairastuvan jos ne vain syö yksipuolisesti "eli" karppaa...

    VastaaPoista
  6. Joo, et varmaan luullutkaan, minäkin muistelen että tästä on jossakin yhteydessä keskusteltu.

    Fanaatikoita ja ns. asiantuntijoita on netti pullollaan. Terveellä järjellä pärjää pitkälle! :D

    VastaaPoista