lauantai 5. helmikuuta 2011

Suolakurkku ja jugurtti

Kuvannut poikani Jan
Tämä on aivan ihastuttavan virkistävä alkuruokana, jälkiruokana tai vaikkapa välipalana. Sopii hyvin myös illanistujaisiin.
  • Tarvittava määrä kreikkalaista jugurttia, turkkilainenkin käy, sitä paksua jugurttia, ei näitä meidän juoksevia. 
  • Suola- tai herkkukurkkua leikattuna näteiksi tikuiksi
  • Hunajaa

Lusikoi pienelle lautasella tarvittava määrä jugurttia. Valuta päälle hunajaa. Viereen kurkkutikut.

Syödään dippaamalla kurkkutikku jugurttihunajaan. Tietenkin laitetaan pikkulusikka viereen että tätä namia voi myös lusikoida suuhunsa!

Tätä söin Kreetan vaellusmatkallani vuosia sitten, ja ruuan raikkaus oli uskomaton. Kun hikisen rotkovaelluksen jälkeen söi tätä tuli raikas olo ja elimistön suola- ja sokeritasapainonkin sai kuntoon.

4 kommenttia:

  1. Tätä täytyy kokeilla.Joskus kauan,kauan sitten sain Timo T.Kaukosen venäläisravintoloissa ensimmäistä kertaa maistaa suolakurkku,hunaja,smetana yhdistelmää alkupaloina ja siitä lähtien silloin tällöin olen sitä napostellut.Hyvää!!!!Tuo luonnonjugurtti on uus tuttavuus.

    VastaaPoista
  2. Niin, Kreikassa tämä on tuikitavallinen ruoka, ja siinä käytetään sitä paksua kreikkalaista jugurttia jota saa kai joka kaupasta Suomessakin. Sellaisessa pikkuisessa valkoisessa muoviämpärissä, 250 g tai 500 g muistaakseni. Ja turkkilainen jugurtti on ihan samannäköisessä astiassa.

    Käytän molempia, mitä sattuu kaupasta sillä hetkellä löytymään.

    Porvoossa asuessani minä kävin joskus Helsingissa, olikohan ravintola Šašlik, syömässä venäläisiä ruokia, esim. pelmenejä ja borts-keittoa mutta en syönyt tällaista koskaan. Mutta venäjällähän tätä syödään myös aivan yleisesti. Minulle tarjottiin sitä kun olin töissä Virossa.

    Nykyään käytän tätä paksua jugurttia usein smetanan tilalla. Vaikka smetana on kyllä tosi namia, sitä voisi syödä vaikka lusikalla! Tästä paksusta jugurtista tulee myös hyvää, siihen voi esim. sekoittaa mätiä ja sipulisilppua, tulee samankaltainen ruoka kuin vastaava smetanasta tehty.

    Nyt ajattelin juoda lasillisen punaviiniä, enpä ole juonutkaan viikkoihin.

    Hyvää viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
  3. Hyviä reseptejä ja muutenki hienot kuvat ym...hyvä, Laaliseni. Meikäläinen yrittää laihduttaa vain syömällä vähän vähemmän. En ole noin "viitseliäs".

    VastaaPoista
  4. Voi sisko pieni! Oltaisiinpa lähempänä, tulisin sinun tanssikursseille ja syötäis joskus yhdessä näitä pöperöitä!

    Minun on kyllä pakko olla viitseliäs jos haluan laihtua! Lisäksi tämä on tavallaan harrastus.

    Minäkin laihdutan nimenomaan sillä että syön vähemmän, huomattavasti vähemmän kuin ennen. Kun laittaa nättiä ruokaa, syö jo silmillään eikä tarvitse ottaa lisää, tai sitten käy päinvastoin! ;)

    Mutta sinä liikut tosi paljon kun opetat sitä tanssia, minä en. Joten koirakävelyt ovat melkeinpä ainoa liikuntamuoto.

    VastaaPoista