perjantai 4. helmikuuta 2011

Pinaattikeitto on superhyvää!

Tänään töistä tullessani teinkin pinaattikeittoa.

Yleensä perjantaina on tapana laittaa jotain muka fiinimpää, mutta tänään teki mieli pinaattikeittoa.

Koirat sen sijaan saivat vähän fiinimpää ruokaa kuin tavallisesti. Keitin nimittäin lampaan lihaa, missä oli vähän luutakin joukossa, enimmäkseen kuitenkin lihaa. Laitoin puuroriisiä sekaan kun keitin. Sitten kun se oli valmista, raastoin porkkanaa sekaan. Kyllä koiruuksille maistui hyvin!

Minä tykkään pinaattikeitosta ihan mahdottomasti. Teen keiton ihan oman mieltymykseni mukaan, eli ei ehkä ole aivan perinteinen resepti, mutta hyvää siitä tulee!

Tuli vähän liian suuri annos! Jäi siis vähän, mutta tuostapa se katosi hieman myöhemmin parempiin suihin.

3 dl vettä
150 g pakastettua pinaattia, minä ostin niitä jotka ovat paloina 150 g pussissa
1 kanaliemikuutio
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa, jos tuntuu suolattomalta


Suuruste:
1 dl kylmää vettä
0,5 dl vehnäjauhoja
Kiehauta vesi, lisää liemikuutio.
Sekoita 1 dl:aan kylmää vettä vajaat 0,5 dl vehnäjauhoja ja sekoita se sitten kiehuvaan nesteeseen.
Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.

Lisää sitten pinaatti ja anna sulaa sekoitellen siinä välillä. Lisää mustapippuria myllystä maun mukaan. Keitä vain juuri niin kauan että pinaaatti on sulanut, tai sulata jo valmiiksi ennen valmistusta. Älä siis keitä liian kauan että kaikki hyödylliset aineet eivät menisi hukkaan.

Tarjoa vaikkapa keitetyn kananmunan ja ruisleipäsiivun kanssa.

Yleensä resepteissä pinaattikeitto tehdään maitoon, ja suurustetaan rasva/vehnäjauhoseoksella, mutta tämä tapa on minusta yhtä hyvä ja tästä tulee todellakin maukasta. Joskus olen laittanut katkarapuja pienenä kekona keiton sekaan, sekin maistuu tosi hyvälle.

Vehnäjauhon määrää muuttamalla saat säädetyksi keiton paksuuden mieleiseksesi.

Aina ei tarvitse tehdä ruokia niin kuin on totuttu tekemään, vaan kannattaa tehdä ihan omia versioita. Tästä versiosta tykkään tosi paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti