lauantai 16. tammikuuta 2016

Hedelmähillo

Allu 3.1.2016
Tänään paistoin lettuja, ja söin pari hedelmähillon kanssa. Tein sitä noin viikko ennen ennen joulua. Hoksasin, että siinähän on blogikirjoituksen aihe.

Ostin Allu-pojan nimiäisiin joulukuun alussa ison määrän hedelmiä, eikä kukaan vieraista syönyt niitä! Oli kai muuta tarjottavaa ihan tarpeeksi.

Hedelmille oli pakko tehdä jotakin, koska en itsekään jaksanut elää makeilla hedelmillä, alkoi jo tökkimään, enkä tykkää tuhlaamisestakaan.

No, hoksasin, että koska kiivit alkoivat näyttämään nahistuneilta ja päärynät olivat jo melkoisen pehmeitä, pilaantumisen rajamailla, teen niistä hilloa. Ja niin tein.

- 450 g päärynöitä
- 650 g kiivejä
- 2 appelsiinia
- 2 sitruunaa
- 25 g ohuita appelsiininkuorisuikaleita
- 450 g hillosokeria
- 1 dl hienoa sokeria
- 1 liivatelehti
- 1/2 tl inkivääriä
- 1/2 tl kardemummaa

Keitin parikymmentä minuuttia, ja sitten kaadoin hillon uunissa puoli tuntia 110-120 asteessa kuumennettuihin purkkeihin.

Liivatetta laitoin siksi, että seos näytti aika löysältä, ja hillosokeri loppui kesken. Testasin niin, että laitoin jääkaappiin lautaselle pari teelusikallista hilloseosta, ja annoin jäähtyä. Olisi ehkä toiminut ilman liivatettakin, oli siinä rajalla, oliko juoksevaa vai ei.

Tuli muuten aika hyvää, hiukan kirpeää, mutta sellaisesta minä tykkäänkin, silloin harvoin kun käytän hilloa johonkin.

En minä tiedä mitkä maut/hedelmät sopivat yhteen, laitoin vain kaikki kuorittuna tehosekoittimeen, ja siitä sitten kattilaan kiehumaan. Hyvää tuli - ainakin omasta mielestäni!

Eikä postausta ilman koiria! Nyt onkin tehty vain pikkulenkkejä, kun on liian kylmää koirien tassuille. Mutta on sitten tehty useampi lenkki päivässä yhden pitkän sijaan.

Tänään on kuitenkin ollut tosi kaunista, vain -6 ja heikkoa lumisadetta. Lunta kyllä kaivataankin, koska meillä ei ole nimeksikään. Lenkkareilla pääsee 

"Ankkalammen" sillalla. Tänne on meiltä 300 metriä. 
"Ankkalammen" jäällä.
"Ankkalammen" penkit. Ei ollut ketään istumassa! Oli -26 pakkasta.

2 kommenttia:

  1. No nyt tiedänkin mihin käytän kesän jäljiltä kaappiin jääneen hillosokerin ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä! :)

      En yleensä syö paljon hilloa, ja annankin useimmiten pois hillopurkit, esim. pojan perheelle. Tänä aamuna kuitenkin söin pitkästä aikaa paahtoleipää (syön hyvin harvoin valkoista leipää), ja laitoin tuota hilloa hyvin ohuesti leivälle, sitten juustoa päälle. Oli hyvää.

      Poista