tiistai 26. tammikuuta 2016

Sekavihanneskeitto

Meillä on ollut just nimeksi lunta täällä Meri-Lapissa. Tänään sitä tulikin sitten aika reippaasti.

Lumikolauksen päälle sopii keittoruoka! Ja niin tein sitä.

Kaivoin pakastimesta pusseissa olevia vihannesten jämiä, joita ei ole tullut käytetyksi; parsakaalia, keittojuureksia, hienonnettua pinaattia nappeina ja vihreitä papuja.

Aioin alunperin tehdä parsakaalikeittoa, mutta sitä oli niin vähän jäljellä, että piti kaivaa muut vihannesvarastot apuun.

Keitin lauantaina koirille kanankoipia (niitä halpiksia Lidlistä), ja otin itselleni talteen parhaat palat, ja liemen.

Keitin tässä liemessä pinaattia ja keittojuureksia, kuutioidun tomaatin ja yhden perunan sekä valkosipulia. Soseutin, mausteeksi mustapippuria ja ripaus valkopippuria sekä vähän suolaa. Laitoin liemeen vähän raastettua juustoa. Ei sitä oikeastaan olisi edes tarvinnut, olisi terveellisempääkin ilman.

Lisäsin sitten parsakaalin, vihreät pavut ja kuutioitua kesäkurpitsaa sekä keitettyjä kanapaloja. Keitin pari kolme minuuttia.

Laitoin sitten lautasella keiton päälle ruokalusikallisen maustamatonta maitorahkaa. Sekoitin viime viikolla idättämiäni belugalinssejä ja niin ikään viime viikolla tekemiäni etikka/öljymarinoituja belugalinssejä, ja lisäsin seosta keiton pinnalle.

Maistui todella hyvälle, vaikka vaikuttaakin ihan "sekameteli"sopalta! 😜

Tuli niin paljon keittoa, että säilöin sitä lasipurkkiin (steriloin sen kiehuvassa vedessä ) pari annosta.
Eikä postausta ilman koissuja! 
Kuva on otettu läheisellä "Ankkalammella". Sinne on matkaa
noin 300 metriä meiltä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti