sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Kesäkurpitsahillo

Eilen tein kesäkurpitsalettuja. Koska jäi niin paljon kesäkurpitsaa, mietin mitä laittaisin siitä. Ja blogeja selaillessa löytyi Etsireseptin kautta resepti täältä.

Tottakai tuunasin tätäkin reseptiä jollakin tavalla, kuten aina.

Sitruksinen kesäkurpitsahillo
  • 1kg kesäkurpitsaa
  • 300g sitruunaa
  • 300g appelsiinia
  • 1kg hillosokeria
Lisäsin vielä seuraavia aineksia:
  • 1 tl kuivattua chiliä
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 2 tl inkivääritahnaa
  • 1 rkl kanelia
Kuori kesäkurpitsat, poista siemenet ja paloittele. Minä en kuorinut, vaan otin kuoretkin mukaan.

Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja laita kattilaan. Pese appelsiinint ja sitruunat hyvin ja raasta niiden kuori kattilaan kesäkurpitsan joukkoon. Minä en jaksanut raastaa kuoria, kun minulla on niin huono raastinrauta, joten leikkasin kuorimaveitsellä ohuita suikaleita hedelmien kuoren pinnasta ja laitoin ne seoksen joukkoon ohuina suikaleina.

Kuori kaikki sitrushedelmät hyvin, niin että käytät hilloon vain hedelmien hedelmälihan. Paloittele pieneksi ja lisää kattilaan.

Kiehauta kurpitsaraaste ja pilkotut sitrushedelmät. Lisää joukkoon vähitellen sekoittaen hillosokeri. Keitä kunnolla 10 minuuttia. Kuori vaahto pois ja hauduta hiljalleen 30 minuuttia. Jaa valmis hillo tölkkeihn ja säilytä viileässä.

Huomenna otan töihin evääksi eilen paistamiani kesäkurpitsalettuja. Otan myös mukaan hiukan tätä hilloa, jospa se sopii niiden lettujen kanssa. Huominen näyttää miten siinä sitten kävi.

Ei blogitekstiä ilman Pimua! ☺☻
Pimun kanssa pyöräretkellä.

2 kommenttia:

  1. Voi että aina jaksat Laali, kiitoksia hyvästä ohjeesta. Eikä tosiaan yhtään ainutta postausta ilman Pimua, sehän on selvä juttu:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus sitä vaan saa inspiraation! :)

      Laittaisin mieluusti tuohon hiukan vähemmän sokeria, mutta sitten on hyytymisongelma. En laittanut tähänkään ihan niin paljon kuin ohjeessa on. Pitäisi hakea pektiiniä apteekista, niin voisi vähentää sokeria. Tämä sopisi varmaan hiukan vähemmänkin sokerisena, esim. riistan tms. kanssa.

      Pinaattilettujen kanssa tämä maistui mainiolta!

      Ja tottakai Pimun pitää olla osallisena blogissani, hänhän on minun paras kaveri ja pitää minut pirteänä! ♥

      Kiitos kommentista Mustis, sinä se aina jaksat piristää ja kannustaa! :)

      Poista