lauantai 5. heinäkuuta 2014

Kesäkurpitsaletut

Tänään huomasin Facebookissa mielenkiintoisen kesäkurpitsareseptin. Jouko Jerkku on henkilö, jolta kopsasin reseptin, ja tuunasinkin sitä vähän.

Ja eiku tuumasta toimeen!

Koska ei ollut kesäkurpitsoja kotona (harvinaista ettei ole), polkaisin Pimun kanssa lenkin ja tultiin Lidlin ja K-kaupan kautta. Lidlissä ei ollut kesäkurpitsaa, joten piti kurvata K-kauppaan, joka on ihan Lidlin lähellä.




  • kesäkurpitsaa (noin 300 g)
  • 2-3 munaa, laitoin kolme
  • 0,5 dl vehnäjauhoja, laitoin desin
  • 1-2 valkosipulinkynttä, laitoin kolme
  • (keitettyä perunaa tai porkkanaa), laitoin raa'an perunan raastettuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • tabascoa tai cayennepippuria
  • voita paistamiseen
  • 1 dl juustoraastetta (juustoraaste ei ole välttämätön)

Lisäsin vielä seuraavia mausteita, koska tykkään voimakkaasti maustetusta ruuasta:
  • valkosipulia reilusti enemmän
  • Sabzi polo-yrttimaustetta Lähi-Idäst
  • peri peri chicken maustetta Etelä-Afrikasta
  • reippaasti itse kuivattua ja jauhettua chili
  • vihreitä sipulin varsi
  • raastettu, raaka perun
  • puoli pakettia pekonia silputtuna suoraan taikinaan
  • vehnäjauhoja puolet enemmän kuin ohjeessa

Juustoraasteesta suurimman osan laitoin taikinaan.

  1. Raasta kiinteä kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.
  2. Lisää kananmunat ja vehnäjauhoja. Voit lisätä myös raastettua, keitettyä porkkanaa tai perunaa tai tähteeksi jäänyttä perunasosekeittoa.
  3. Mausta seos yrttisuolalla, murskatulla valkosipulinkynnellä, mustapippurilla ja ripauksella cayennepippuria tai tipalla Tabascoa.
  4. Paista seoksesta ensin lettupannussa yksi ohukainen molemmin puolin ja tarkista, onko se sopivan kiinteää ja maukasta. Lisää tarvittaessa mausteita ja jos kesäkurpitsa on kovin vetistä, lisää kananmuna (ei tarvinnut lisätä).
Ripottele kuumien lettujen päälle raastettua juustoa, esimerkiksi parmesaania. Minä laitoin ihan tavallista Oltermannia. Lisänä maistuu savukala, sieni- tai punajuurisalaatti.


Kannattaa paistaa pitkään ja hartaasti, eikä liian kuumalla pannulla; useampi minuutti per puoli. Minulla on ihana, syvä valurautapannu, joka on kuin kuperareunainen pata. Siinä tulee hyvät ja sopivan kokoiset letut.

Kauhoin lettutaikinaa desilitran mitalla, kukkurainen desimitta per lettu.

Oli taivaallisen hyvää!

Eikä blogitekstiä ilman Pimua!

Pyöräreissulla nähtiin yksi pyöräilijä, joka oli lepäämässä nurmikolla. Mies nukkui hauskasti polvet levällään.

2 kommenttia:

  1. Voi nyt alkoi tehdä lättyjä mieli..herkullisen näkösiä ja varmasti maistuvia:) Hyvää kesän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sitä samaa!

      Joo, tämä oli yllättävän hyvää!

      Poista