Moncel's Blueberry Mug Muffin
Moncel's Blueberry Mug Muffins
Raaka-aineet
- 0,6 dl jauhoja
- 1 rkl fariinisokeria (mielestäni tähän tarvitaan hiukan enemmän sokeria)
- ¼ tl leivinjauhetta
- ⅛ tl suolaa
- ⅛ tl hyppysellinen) kanelia
- ½ rkl voita (ehkä hiukan enemmän voitakin olisi hyväksi)
- 2-3 rkl maitoa
- 1-2 rkl jäätyneitä mustikoita (minulla oli erivärisiä herukoita pakkasessa)
- Sekoita keskenään jauhot, fariinisokeri, leivinjauhe, suola ja kaneli mikron kestävään mukiin.
- Lisää voi mukiin ja hiero sormilla kunnes seos näyttää kostealta hiekalta.
- Sekoita maito voi/jauhoseokseen. Nyt seoksen pitäisi näyttää paksulta muffinitaikinalta. Jos se on liian kuivaa, laita lisää maitoa.
- Ripottele mustikat taikinan päälle ja työnnä ne taikinan sisään.
- Mikrota täydellä teholla noin 1,5 minuuttia.
Minä tein kaksinkertaisen annoksen, ja sekoitin ainekset isommassa astiassa kuin tavallinen muki. Taikina meinasi kohota liikaa, mutta laskeutui sitten takaisin.
Liian kohoamisen seurauksena oli se, että marjojen mehua valui yli reunojen. Olisi pitänyt työntää marjat kokonaan taikinan sisään. No, ensi kerralla olen viisaampi!
Muffinista tuli hyvää, mutta mielestäni se oli aika kuivaa. Vähän voita ja maitoa lisää, niin luulen että se olisi täydellinen! Hyvältä se silti maistui!
Tarjosin itselleni kermavaahdon kera. Eilisestä mansikoiden kanssa tarjotusta kermavaahdosta jäi hiukan jäljelle.
Muffinit on tarkoitus syödä lusikalla suoraan mukista, mutta minä voitelin astian, ennen kuin laitoin taikinan siihen, ja irrotin sen sitten ja asetin lautaselle.
Minulla ei ollut mustikoita, mutta erivärisiä herukoita löytyi pakkasesta. Oli jo aika tehdä niistä jotain, ne on poimittu omista pensaista Ahvenanmaalla ja olleet pakkasessalähes kaksi vuotta. Tykkään kirpeämmistä marjoista, ja nämä soveltuivat tosi hyvin tähän reseptiin.
Suklaakakku mikrossa-ohje Tästä tulee vieläkin parempaa jos vähentää hiukan rasvan määrää, ja lisää jauhojen määrää. Olen testannut!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti