Kävin tänään Maarianhaminassa supermarketissa. Löysin sieltä mangoja alle 2 € kilo, joten päähäni pälkähti tehdä mango-ananashilloa. En ole koskaan tehnyt, tai edes maistanut. Tarjouksessa oli myös ananasrenkaita säilykepurkissa, 4 kpl kahdella eurolla.
Ja eiku tuumasta toimeen, hillosokeria olikin jo kotona valmiina.
Mango-ananashillo:
- 300 g säilykeananaspaloja (laitoin ananasrenkaita)
- 300 g säilykemangoa (laitoin tuoreita, olivat HYVIÄ ja kypsiä!)
- 3 dl hillosokeria
- 1 dl ananaksen lientä
- 1vaniljatanko (laitoin hiukan vanilliinisokeria tangon sijasta)
Olisin laittanut myös hiukan sitruunaa tähän hilloon, mutta minulla ei sattunut olemaan. Ohjeessa sitä ei kuitenkaan ollut. Tykkään hiukan kirpakammasta hillosta. Ei hilloa tule käytetyksi juuri ollenkaan, mutta talon nuoret käyttävät aamiaispaahtoleivällä. Itse syön hyvin harvoin paahtoleipää.
Minä en keittänyt noin kauan, ehkä kaiken kaikkiaan 20-25 minuuttia.
Keitin purkit ja kannet samaan aikaan isossa kattilassa vedessä steriloidakseni ne. Kaksi purkkia on jo napsahtanut, eli kansi on tiivis ja hillo säilyy hyvin.
Reseptin löysin täältä. Tuossa ohjeessa on myös kokosmaitopannukakun ohje. Pitäisi joskus kokeilla, kookosmaitoa on kaapissa.
Eksoottista on ainakin. Tätä voisi kokeilla perinteisen omenahillon sijasta pääsiäispikkuleipiin. Kiitos taas kerran vinkistä!
VastaaPoistaKiitos kommentista Tuhkimo!
PoistaJa ole hyvä, saa vapaasti käyttää ja ideoida.
Ideahan on just se, että saa inspistä jostakin johonkin. Minäkin saan inspiraation monesti sellaisesta ruokareseptistä, jota en loppujen lopuksi noudata ollenkaan. Se toimii vain inspiraation lähteenä.
Tämä hillo oli todella hyvän makuista, ja halpaakin se oli, kun noita mangoja sai niin halvalla. Olivat kai jo hiukan ylikypsiä, ja siksi myytiin pois halvemmalla.