lauantai 10. maaliskuuta 2012

Valmiille ruualle!

Tänään poika laittoi hyvää spaghetti bolognesea. Oli kiva syödä toisen laittamaa ruokaa.

Kastikkeen tähän spaghettiin hän teki tuoreista tomaateista. Oli aivan eri makuista kuin tölkkitomaattimurskasta tehty kastike. Yleensä meillä tehdään bolognese itse eikä osteta valmiita kastikepulvereita, vaikka useimmiten käytetäänkin tölkitettyä tomaattimurskaa.

Pojan avovaimo, joka opiskelee puutarhuriksi, lähtee tänään Ranskaan työharjoitteluun suureen chateauhun. Tai lähtee tänään laivalla Helsinkiin ja jatkaa Helsingistä sitten lentäen. Suon sen hänelle oikein mielelläni, hän on ollut koulussa hyvä ja tunnollinen, ja siksi hänet valittiinkin sinne koulun kustantamana. Ja Pariisin viikonloppukin tiedossa koulun piikkiin!

Avovaimonsa kunniaksihan poika tämän ruuan laittoi, ja minä pääsin osille!  :D

Tässä kuvia ruuasta, en laita reseptiä kun en tiedä mitä poika teki raaka-aineille. Mutta sen tiedän että jälkiruuassa on kermavaahtoon sekoitettua,  kondensoitua maitoa, joka on kuin toffeeta kun sitä on keittänyt pari tuntia avaamattomassa purkissa vesikattilassa. Lisäksi siinä on mustikoita ja mansikoita.


Ranskalainen chateau mihin miniä 
menee harjoittelemaan!
Katteeksi käy ihan tosissaan!
Kuva Google maps.







12 kommenttia:

  1. Paljon vaan onnea jokaiselle, jota tämä asia koskee!
    Onko luvassa pitkäkin komennus?

    On hienoa, että tunnollisuus palkitaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On se hienoa tosiaankin, kannustaa varmasti.

      Komennus on vain kaksi viikkoa.

      Poista
  2. Tosi huippu homma:=)) Varmaan upeaa lähteä sinne:=)

    VastaaPoista
  3. Mieki olin valmiilla aterialla eilen. On aina mukava syödä läheisten tai ystävien laittamaa ruokaa. Ravintoloissa petyn aika usein hinta-laatusuhteeseen.

    Ranskaan!!! Aahh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruualle, oli se sitten tavallista tai huippuhyvin tehtyä gourmet-ruokaa, antaa sen kivan loppusilausen juuri se, että pöydässä on mukana rakkaita, ystäviä ja läheisiä. Ja kun joku muu on sen vielä laittanut niin siitä tulee lisää hyvää oloa.

      Minä syön todella harvoin ravintoloissa, osittain taloudellisista syistä, osittain siksi, että hinta-laatusuhde tosiaankin on pielessä aivan liian usein.

      Ranskaan tykkäisin lähteä pitemmäksikin aikaa, samoin Italiaan. Ranskasta viinialueet olisivat ihania tutustua, ja sitten Bretagne.

      Olen kerran ajanut Ranskan läpi ja käytiin viinitiloillakin, mutta silloin ei ollut tarpeeksi aikaa.

      Poista
  4. Laali, kivat kuvat ja kiva kuvaus!Hienoa, että pojallasi on niin ahkera avovaimo ja sinulla tällainen osaava miniä, joka pääsee Ranskaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milena!

      Avovaimo on tosiaankin hyvin tunnollinen ja hoitaa koulunsa hyvin, niin kuin pitääkin ja vähän ylikin. On hyvin ansainnut Ranskan matkansa!

      Poista
  5. En ala mitään, ihan kurjaa, että mun hyvää ruokaa laittava poika asuu perheineen Savossa, enkä pääse tälleen herkuttelemaan :)

    Ranska ja ranskankieli on mulle ihan 'hepreaa', en ole koskaan käynyt.
    Siellä taitaa olla jo kevättä ilmassa, hieno reissu tiedossa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, välimatka tekee sen vaikeaksi, mutta sitäkin mukavammaksi sitten kun yhteinen ateria toteutuu!

      Ranskassa on juuri puutarha-alan kannalta ajateltuna sesonki alkamassa, tai ehkä jo alkanutkin.

      Minäkään en ole koskaan opiskellut ranskaa, mutta luin toissa talvena avoimessa korkeakoulussa ranskaa/espanjaa/italiaa/portugalia englannin kielen samanlaisuuksien kautta.

      Se oli hauskaa, ja oppikin siinä vähän. Ymmärrän näitä kieliä luettuna jonkin verran, espanjaa eritoten, koska olen lukenut latinaa. Kyllä englanti, saksa ja ruotsikin auttavat siinä, kun osaa katsoa kieltä siltä kantilta. Sitä siinä sitten opiskeltiin. Poika kävi saman kurssin kanssani. Mutta ranska ja portugali ovat ne vaikeimmat, espanja helpoin.

      Poista
  6. Huomasitko Laali että orvokki ilmoitti jostakin ruokajutusta tuolla blogissa, Sinä kun aina kokkailet ja kuvailet, eihän tänne uskalla enää tullakaan kun tulee aina nälkä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jepp, huomasin minä sen Orvokiin vinkin ja se kiinnostaakin.

      Onpa hyvä kun ei yökkäytä kun tulet tänne! ;)

      Poista