tiistai 13. maaliskuuta 2012

Munakas ja pikapaistetut vihannekset

Tänään teinkin "pikaruokaa". Perusajatuksena oli, että hiilarit olisivat minimissä.

Mietin mitä laittaisin ja löysin pakasteesta pienen palan kinkkua. Tein siitä sitten munakkaan.

Yksinkertainen munakas:

1-2 kananmunaa/henkilö
hiukan sipulisilppua
kinkkukuutioita
voita paistamiseen
vettä tai kermaa
suolaa
valkopippuria
mustapippuria maun mukaan, minä jätän yleensä pois

Kinkun sijasta voi käyttää esim. katkarapuja tai jättää liha kokonaan pois.

Sekoita kananmuna ja vesi sekä suola ja valkopippuri niin että rakenne rikkoontuu, mutta älä vispaa. Kun rikkoo kananmunan, saa kuoren puolikkaita, laitan aina vettä vajaan kuorenpuolikkaan.

Kuullota sipulit pannulla ja kaada joukkoon kinkkukuutiot. Paista hetki. Lisää kananmuna/vesiseos ja paista munakas hyvin alhaisella lämmöllä, kansi pannun päälle.

Pikapaistetut vihannekset:

1 porkkana, ohuina tikkuina
1 tl siirappia tai hunajaa (jos haluaa)
100 g haricot verts (vihreitä papuja)
1 paprika suikaleina
suolaa
pari ripausta rakuunaa (jos haluaa)
voita tai öljyä paistamiseen

Paista ensin porkkanatikkuja vähän aikaa kuumalla (wok)pannulla, lisää sitten siirappi, suola ja rakuuna. Lisää sen jälkeen pavut ja paprikasuikaleet. Paista aika kovalla lämmöllä hetki, juuri ennen kuin munakas on valmista. Huomaa, että vihanneksia ei saa paistaa pehmeiksi, niiden pitää olla "al tende", melkein raakoja, mutta kuumia.

Tarjoile munakas paistettujen vihannesten ja tomaatin kera, tällä kertaa tarjoilin itselleni myös tankoparsaa, suoraan säilykepurkista.

Kaasuliedellä tämä pikapaistaminen toimisi tosi hyvin, harmi kun ne ovat niin kalliita!

Maistui hyvälle pitkästä aikaa eikä ole hiilaripommi.

10 kommenttia:

  1. Ihan ensimmännä onnitteluni houkuttavista maittavasta uudesta sivustostasi.

    Munakas on nopeasti valmistuva ja kätevä muunnella makuja mielensä mukaan.

    Tykkään myös "al tende" kypsennetyistä kasviksesta. Niissä väri, sekä makukin on tallella paremmin kuin kypsissä. Kiva kun vielä vähän napsahtavat hampaissa.

    Postauksesi antaa tarvitsevalle mainiot ohjeet ja kuva vie kielen mennessään.

    Mukavaa kun olet mukana. Kiitän!

    VastaaPoista
  2. Ohoh! Täältä taisi itse kokki löytyä. Hieno annos :)

    VastaaPoista
  3. Palasin tarkentamaan, tarkoitukseni oli sanoa, Minulle uusista sivuista.;))
    Paneudun tarkemmin sivuihisi paremmalla ajalla. Näyttää olevan niin paljon kaikkea hyvää tarjolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvelinkin, että tarkoitit Sinulle uusista sivuista!

      Tervetuloa takaisin!

      Poista
  4. Hei,

    Voi miten herkullinen annos lautasella. Makuhermoja hivelevä ja houkutteleva. Tekisi mieli maistaa. Kiitos myös ohjeesta ja tekotavasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D

      Tässä virtuaalimaistiaiset, ole hyvä! ;)

      Poista
  5. Onpa sinulla herkullisen näköistä täällä. Annos näyttää hyvältä ja maistuukin varmaan. Minäkin tykkään suikaloida ja paistaa vihanneksia. Olen samaa mieltä, etteivät ne saa olla lötköjä vaan hampaissa rapsahtavia :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Uuna! On kiva saada kommentteja tänne!

      Hyvän ruuanhan ei tarvitse olla monimutkaista, vaan päinvastoin, yksinkertaisesti laitettua, ja aineksetkin voivat olla ihan arkisia. Kunhan ei keitä tai paista pilalle! :D

      Vaikka on se kiva joskus räpeltää jotain erikoistakin!

      Poista