lauantai 6. elokuuta 2011

Lehtipihvirullat ja punajuurinyytit

Tänään tein lehtipihvirullia kermakastikkeessa ja alkuruuaksi punajuurinyyttejä ruohosipuliöljyn kanssa.

Punajuurinyytteihin sain inspiraation tästä blogista: Appelsiineja ja hunajaa - klikkaa tätä!

Siivuta kypsytetyt punajuuret (kaupasta saa valmiita, kokonaisia, ovat hyviä) ja asettele lautaselle talouskelmun päälle kuvan mukaan. Tiputa muutama pisara balsamiviinietikkaa ja ruokaöljyä siivujen päälle. Laita täyte keskelle, ja kerää varovasti nätiksi, pyöreäksi nyytiksi. Laita jääkaappiin hetkeksi. Nyytti ei sitten aukea, kun asetat tarjolle, ja poistat muovikelmun.

Minulla ei ollut niitä aineksia mitä tuossa blogin ohjeessa on, joten käytin vuohen valkohomejuustoa ja suolattuja cashew-pähkinöitä. Tuli tosi hyvää! Ja alkuruoka on myös kauniin näköinen!

Punajuurinyytille voisi tehdä ihan tavallisen rosollikastikkeen, olisi sitten kauniin pinkki ruoka. Harmi kun en muistanut ottaa kuvaa, kun tein näitä rosollikastikkeen kanssa tarjottavaksi.

1 dl kuohukermaa
1 dl kermaviiliä
1 dl maitorahkaa
punajuurilientä
sokeria, suolaa, ja ehkä vähän sinappiakin

Vaahdota kuohukerma ja sekoita siihen loput ainekset, ja kastike on valmis.

Lehtipihvirullat


  • lehtipihvejä
  • kermaa
  • oliivi- tai rypsiöljyä
Täyte:
  • noin 200 g tuorejuustoa (Philadelphia tai jotain muuta) tai jotain homejuustoa (tuorejuustoon voi esim. lisätä pienen pieneksi silputtua pekonia ja herkkusienisilppua)
  • ruohosipulia, tai salaattisipulia, silputtu sipulinvarsikin käy oikein mainiosti
  • mustapippuria
Lehtipihvien pitää olla ohuita, jos ovat liian paksuja niitä voi nuijia ohuemmiksi.

Sekoita tuorejuustoon kaikki ainekset haarukalla. Laita pari ruokalusikallista jokaisen lehtipihvin päälle. Kierrä rullalle, ja kiinnitä hammastikulla jos tuntuu siltä. Laita paistinpannuun kuumaan öljyyn sauma alaspäin. Paista pinta ruskeaksi molemmin puolin.

Nosta rullat pois ja aseta ne kattilaan tai uunivuokaan. Lisää paistinpannuun kermaa ja mausteeksi suolaa, musta- ja valkopippuria. Kiehauta. Kaada sitten liharullien päälle.

Laita vuoka uuniin (tai kattila miedolle lämmölle, niin että kerma juuri ja juuri kiehuu).

Kypsytä noin 15-20 minuuttia sen jälkeen kun kerma on alkanut kiehumaan.

Kypsennyksen aikana voi keittää perunoita lisukkeeksi, tai vaikkapa laittaa ranskalaiset tai lohkoperunat uuniin vuoan seuraksi.

Kermakastikkeeseen tulee selvästi homejuuston maku, jos käyttää sitä rullien täytteenä. Mielestäni se on hyvä maku, mutta kaikki eivät pidä siitä, joten homejuuston sijasta voi käyttää ainoastaan maustamatonta tuorejuustoa. Minä käytin tänään 1/3 vuohen valkohomejuustoa ja 2/3 Philadelphia-tuorejuustoa. Tuli selvä homejuuston maku tähänkin versioon.

Tarjoa ensin alkuruoka sellaisenaan, ja sitten lehtipihvirullat salaatin ja keitettyjen perunoiden kanssa. Minulla ei ollut perunoita kotona, joten tein ranskalaisia. Salaatin tein tavallisista aineksista, ja tarjoilin myös muutaman parsatangon lisäksi.

Salaatin kastikkeeksi tarjosin ruohosipuliöljyä johon sekoitin sitruunaa ja siirappia sekä pyöräyksen mustapippuria. Ruohosipuliöljynkin ohje on tuossa yllä mainitussa blogissa. Kannattaa käydä katsomassa! Siellä on kivoja ohjeita!

6 kommenttia:

  1. Noita lehtipihvikääryleitä voisi kokeilla, kun vasta lähiaikoina olen oppinut syömään homejuustoa.
    Ruohosipuliöljykin vaikuttaa ihan hyvältä, mutta en juuri käytä kastikkeita ollenkaan.

    Herkullisen näköistä taas kerran.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tuhkimo!

    Minäkään en kovin paljon itse käytä kastikkeita, mutta muut perheenjäsenet haluavat.

    Tuo alkuruoka kyllä vaatii jonkinlaisen mausteöljyn. Tuohon on laitettu sitä aika paljon "kuvausteknisistä" syistä! :D

    Siis me pidämme yhteistaloutta, minun poika, hänen avonsa ja minä, vaikka he asuvatkin eri asunnossa, samassa talossa kuitenkin.

    VastaaPoista
  3. Ihan täysin kateellisena katson näitä ruokiasi,aivan gourmet-tasoisia ovat. Ei kai sentään tavallinen arkiruoka ole näin näyttävää.
    Näkisitpä minun syömisiäni, pyörtyisitköhän :)

    Ps. Olen ootellut sun Rooman matkakertomusta, lupasit laittaa ennen matkaa. Haluaisin niin kuulla, kun en ole siellä koskaan käynyt.
    Kivat siskot sulla on :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommista Anjuusa!

    Tietenkin meilläkin syödään ihan arkisesti viikolla ja useimmiten viikonloppuisinkin. Yritän kuitenkin noin kerran viikossa laittaa vähän "fiinimmin", kun se on niin kivaa! :D

    Minusta on kiva laittaa ruokia hieman näyttävämmin, joskus vähän monimutkaisemminkin, mutta silti yksinkertaisista ja edullisista aineksista. Tämäkin onnistui yli odotusten!

    Matkakertomusta Roomasta olen suunnitellut, mutta kun aika ei millään riitä, kun meillä on tämä poliittinen vaalisyksy käsillä. Nyt viikollakin olin kokouksessa kaikkina iltoina paitsi perjantaina. Maanantaina oli kaksi kokousta! Tänäänkin olisi ollut yksi tapahtuma, mihin olisi pitänyt mennä, mutta jätin väliin. Pakko joskus jättää jotain väliinkin.

    Jotenkin aika ei riitä millään. Mutta kyllä se Rooman kertomus sieltä tulee vielä! Ilmoitan sitten! Minulla on niin paljon valokuviakin, että niitäkään en ole vielä karsinut, on paljon sellaisia mitä pitää poistaa, paljon samanlaisia, ja epäonnistuneitakin Videopätkiäkin on kymmeniä. En ole katsonut kaikkia niitäkään. On siis 10-20 sekunnin pätkiä, en tykkää sellaisista pitkistä ja tylsistä videoista. Teen niistä pari muutaman minuutin pätkää sitten.

    Eli tekemistä riittää! Talokin pitäisi siivota ja pihaa perkata! Meillä on yläkerran remonttikin menossa! :D

    VastaaPoista
  5. Kyllä ymmärrän hyvin. Ei tarvi 'hätääntyä' ,tulipa vaan mieleeni. Jaksan kyllä odottaa.Olet tosi tehokas toimentyttö, laaja-alainen ja aikaansaapa monitoiminainen.(nippelitkin hallinnassa, hih !)
    Pysy nyt vaan terveenä, että jaksat 'vaalia'.
    Mulla on vaan 1 suu ruokittavana, ei tee mieli panostaa ruokaan. Nyt olen syönyt kesäkurpitsaa pitkittäin ja poikittain, sitä kun kasvoi niin hyvin tänä vuonna.

    VastaaPoista
  6. Kiitos terveystoivotuksista ja kehuista! :)

    Ok, en "hätäänny". Kävi vain niin että aloitin sen lomakertomuksen tekemisen, sain jo paljon tekstiä. Kun saan sen kutakuinkin valmiiksi, laitan kuvat sopiviin paikkoihin. Lopetin just kirjoittamisen tältä päivältä.

    Hih... joo nippleitkin hallinnassa! :D

    Kesäkurpitsa onkin tosi hyvää! Minä teen joskus kasvispaistosta, jonka pääraaka-aineena on kesäkurpitsa, sitten muita vihanneksia ja munakoisoa. Hyvää! Minunkin pitäisi yrittää kasvattaa. Meilä vaan on niin paljon remonttia yms. vielä täällä, ettei ehdi kasvimaahan kovinkaan paljon keskittymään, vaikka se kyllä kiinnostaa.

    Tilasin mehumaijan, sellaisen jossa on oma vastus. Tulee varmaan alkuviikosta. Pääsen eka kerran elämässäni tekemään mehua omenoista. Niitä tulee hurjat määrät tänä vuonna. Viime vuonnakin jäi suurin osa syömättä, niitä kun tulee kymmeniä kiloja, kun on niin monta puuta.

    Teen pakkaseen mehua talven varalle.

    Poika teki tänään hyvää entrecôteta ja pippurista kermakastiketta ja minä tein runsaan feta/oliivisalaatin. Nautittiin punaviinilasillisen kera! Eli tälläkin viikolla saatiin hieno illallinen! :D

    VastaaPoista