lauantai 15. helmikuuta 2014

Superyksinkertainen ruoka - ja hyvää!

Olisi tuon pihvin voinut tehdä tasareu-
naisemmaksikin, mutta maku on sama!
Tänään teinkin yksinkertaista ruokaa, ja sellaista, jota en ole ennen tehnyt. Nimittäin peruna"lastuja" ja jauhelihapihviä. En siis ole ennen tehnyt perunalastuja, mitä nyt pikkulikkana paistettiin ihkaoikealla puuhellalla niitä.

Äidin keittäessä ruokaa, kun olimme pieniä, ja kattiloiden ympärille jäi tilaa, me tytöt siivutettiin perunoita, ja paistettiin niitä siinä hellalla. Joskus koko hellan pinta oli täynnä perunasiivuja. Ne näyttivät lähes samanlaisilta, kuin nämä nyt paistamani. Muistan vieläkin sen ihanan tuoksun.

Teen naudan jauhelihasta pihvin siten, että sekoitan siihen vain mausteita ja yrttejä sekä vähän suolaa, en mitään muuta. Taputtelen ne kämmenellä lituskaisiksi ja sitten paistan pannulla. Niistä tulee aika kiinteitä, mutta maukkaita.

Siivutin perunat ja laitoin uunipellille leivinpaperin päälle. Kuivasin pinnat talouspaperilla. Ja sitten uuniin 300 asteeseen reiluksi kymmeneksi minuutiksi.

Mausteeksi perunalastujen päälle ripottelin suolaa, grillausmaustetta, valkosipulirouhetta, rakuunaa ja itse kuivattua chiliä.

Lisukkeeksi tarjosin itselleni tomaatteja ja cosmopolitan-salaattia. Ruokaa jäi vielä toiseksikin kerraksi, esim. töihin lounaaksi.

Miten tällainen yksinkertainen, ja nopeasti laitettu ruoka voikin olla niin hyvää! Kastikkeita tämä ei tarvitse.

6 kommenttia:

  1. On vähän vaikeaa mieltää tuon perunasi kokoa, vaikuttaa mielestäni kuitenkin melkoisen muhkealta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peruna oli ehkä hiukan normaalia suurempi, pitkulainen. :)

      Poista
  2. Näyttää mielenkiintoiselta! Täytyy kokeilla! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kannattaa kokeilla, helppo juttu, ja maistuu hyvälle.

      Kiitos kommentista! ☻☺

      Poista
    2. Kokeilin aamulla perunalastujen tekeminen. Näytti hassulta, kun niihin tuli isoja kuplia. Oikeilla mausteilla olisi maistunut hyvältä, mutta lapset eivät pitäneet. Aion kuitenkin yrittää uudelleen joskus toiste.

      Poista
    3. Harmi kun ei lapsille maistunut! Mutta eiväthän kaikki tykkää kaikesta!

      Tietenkin voi yrittää toisilla mausteilla.

      Lycka till! :D

      Poista