Olisi tuon pihvin voinut tehdä tasareu- naisemmaksikin, mutta maku on sama! |
Äidin keittäessä ruokaa, kun olimme pieniä, ja kattiloiden ympärille jäi tilaa, me tytöt siivutettiin perunoita, ja paistettiin niitä siinä hellalla. Joskus koko hellan pinta oli täynnä perunasiivuja. Ne näyttivät lähes samanlaisilta, kuin nämä nyt paistamani. Muistan vieläkin sen ihanan tuoksun.
Teen naudan jauhelihasta pihvin siten, että sekoitan siihen vain mausteita ja yrttejä sekä vähän suolaa, en mitään muuta. Taputtelen ne kämmenellä lituskaisiksi ja sitten paistan pannulla. Niistä tulee aika kiinteitä, mutta maukkaita.
Siivutin perunat ja laitoin uunipellille leivinpaperin päälle. Kuivasin pinnat talouspaperilla. Ja sitten uuniin 300 asteeseen reiluksi kymmeneksi minuutiksi.
Mausteeksi perunalastujen päälle ripottelin suolaa, grillausmaustetta, valkosipulirouhetta, rakuunaa ja itse kuivattua chiliä.
Lisukkeeksi tarjosin itselleni tomaatteja ja cosmopolitan-salaattia. Ruokaa jäi vielä toiseksikin kerraksi, esim. töihin lounaaksi.
Miten tällainen yksinkertainen, ja nopeasti laitettu ruoka voikin olla niin hyvää! Kastikkeita tämä ei tarvitse.
On vähän vaikeaa mieltää tuon perunasi kokoa, vaikuttaa mielestäni kuitenkin melkoisen muhkealta?
VastaaPoistaPeruna oli ehkä hiukan normaalia suurempi, pitkulainen. :)
PoistaNäyttää mielenkiintoiselta! Täytyy kokeilla! ;)
VastaaPoistaJoo, kannattaa kokeilla, helppo juttu, ja maistuu hyvälle.
PoistaKiitos kommentista! ☻☺
Kokeilin aamulla perunalastujen tekeminen. Näytti hassulta, kun niihin tuli isoja kuplia. Oikeilla mausteilla olisi maistunut hyvältä, mutta lapset eivät pitäneet. Aion kuitenkin yrittää uudelleen joskus toiste.
PoistaHarmi kun ei lapsille maistunut! Mutta eiväthän kaikki tykkää kaikesta!
PoistaTietenkin voi yrittää toisilla mausteilla.
Lycka till! :D