Päivä alkoi tosi hienosti aurinkoisena joskin sumuisena. Aamu oli hyvin kaunis ja lämmin, t-paita ja pitkikset riittivät koirien lenkitysvaatteiksi. Luulinkin, että tulee aurinkoinen päivä.
Oli niin kostea sää, että työpaikan ikkunatkin olivat huurussa ulkopuolelta, enkä nähnyt satamassa olevaa valkoista "Knipan"-lauttaa kunnolla, enkä muitakaan siellä olevia aluksia.
Eikä päivästäkään tullut kovin aurinkoinen vaikka niin luulin. Aurinko paistoi vain hetken, ja sitten se katosi. Onneksi ei silti ole satanut vaikka onkin ollut pilvistä.
No, siihen keittoon...
Ostin aikaisemmin tällä viikolla hienon lohifileen, kun kaupassa oli tarjouksessa. Paistoin sen uunissa vain sitruunalla, musta- ja valkopippurilla sekä suolalla maustettuna.
Leikkasin siitä sopivia paloja pakkaseen lounaseväitä ja salaattia varten, yhden palan säästin keittoani varten.
Keiton ideoin sitten aineksista mitä löysin pakkasesta, jääkaapista ja maustekaapista.
Keitto:
- 2 tomaattia pieniksi kuutioituna
- 1 keskikokoinen porkkana lanteiksi siivutettuna, minä siivutan kuorimaveitsellä
- 1 keskikokoinen sipuli silputtuna
- 1/2 pussia sekavihanneksia, tai mitä nyt sattuu olemaan, tai tuoreita omasta kasvimaasta. Minä löysin vähän sekavihanneksia sekä meksikolaista vihannessekoitusta pakkasesta. Pitää nekin käyttää pois, etteivät vanhene
- 1 puristettu valkosipulin kynsi ja 1 pieniksi paloiteltu
- hiukan kuivattua rakuunaa, tuorekin olisi hyvä, jos sitä vain olisi kotona
- Viikinkimarkkinoilta ostettua persilladea
- pari kolme rkl ruokaöljyä
- pari rkl pöytäetikkaa, valkoinen balsamico käy myös hyvin.
- 1-2 rkl siirappia, hunajaa tai sokeria
- 3 dl vettä
- 2,5 dl maitoa
- suurustamiseen hiukan vehnäjauhoja, voi jättää poiskin
Paista porkkanalantteja öljyssä hetken aikaa, lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota. Lisää vesi, mausteet, etikka ja sokeri/siirappi. Keitä hetken aikaa. Suurusta tässä vaiheessa jos haluat.
Lisää vihannekset, ja anna kiehahtaa. Lisää maito ja lämmitä kunnes alkaa kuplimaan. Minä kuumennan maidon aina mikrossa, niin ei tarvitse vahtia kattilaa niin kauan ylikiehumisen varalta.
Tarkista maku.
Keittoon voi valita mieleisiään mausteita ja vihanneksia, tottkai.
Minä paloittelin lohen sopiviksi paloiksi lautaselle ja kaadoin vihanneskeiton siihen päälle. Täytyy sanoa että maistui hyvältä Reissarin kanssa. Reissarin voitelin oikealla voilla!
Kiitos ohjeesta, minäkin aina sävellän tai ehkä ennen, nyt laiskottaa ja teen vain perusjuttuja, mutta nyt lähden tekemään jopa makaronisalaattia..
VastaaPoistaJoo, vassekuu vaan!
PoistaSäveltäminen on ihan kivaa!
Minä olen niin impulsiivinen ruuanlaittaja, että on pakko säveltää lähes aina, koska ei ole aina tarvittavia aineksia kotona. Mutta se on mielenkiintoista, mitä voi saada aikaan vähistä ja vaatimattomista aineksista.
Makaroonisalaattia en olekaan tehnyt ikiaikoihin, pitäisi taas tehdä! Töissä se olisikin lounaana tosi hyvä.
Kiitos kommista! :D