- 30 g majoneesia. Voi myös käyttää esim. neitsytöljyä, jättää pois tai käyttää kevyempiä vaihtoehtoja.
- 50 g luonnonjugurttia
- 1-2 tl sitruunamehua tai viinietikkaa
- 1-2 rkl appelsiinimehua
- 1-2 tl hunajaa, siirappia, sokeria tai muscovadosokeria
- mustapippuria myllystä
- kuivattua rakuunaa maun mukaan
- kuivattua chiliä maun mukaan, kuivaan itse chilin
- muita mausteita mistä tykkää, esim. puristettua valkosipulia
Minä laitan yleensä nämä aineet pieneen lasipurkkiin, kansi kiinni ja sekoitan voimakkaasti. Valitsen aina sellaisen pienen lasipurkin, jota saattaa käyttää myös tarjoiluastiana. Esim. pitkän kapea oliivipurkki käy mainiosti. Voihan kastikkeen siirtäää myös toisenlaiseen astiaan estetiikan vuoksi. Kuvassa kastike on pienen pienessä Anu Pentikin kulhossa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti